Over mij

arjan gebraad

Ik ben geboren in Rotterdam en woonde jarenlang op Goeree Overflakkee. Ik heb daar met plezier gewoond, maar toen ik 18 werd wilde ik meer ontdekken. Ik ben toen Cultuur wetenschappen gaan studeren in Tilburg. Wat ik al gauw merkte aan mezelf is dat ik het “doen” interessanter vond dan erover te praten. Ik wilde zelf toneel-spelen. Ik ben tijdens het schrijven van mijn scriptie ook parttime de regieopleiding gaan volgen in Maastricht. Ik ben nooit bang geweest om iets nieuws aan te gaan. Vind ik iets tof en denk ik dat ik het kan? Dan ga ik ervoor, voor de volle 100%.

Na al mijn opleidingen (en uitstapje naar Berlijn voor een jaar) ben ik mezelf steeds meer gaan specialiseren en/of ben ik dingen gaan uitbouwen. Van verschillende amateurclubs naar meer professionele clubs, naar spelen, naar bewegingstheater. Maar hoeveel verschillende dingen ik ook doe, het zijn slechts vormen waarin ik alle delen van mijzelf kwijt kan.

Ik ben ook enorm gedisciplineerd en ik geloof erin dat wanneer we onszelf iets nieuws willen aanleren, we de discipline nodig hebben om het ons eigen te maken. Dat kost tijd, aandacht en moeite. Misschien niet altijd makkelijk, maar wanneer je de groei ziet, dán wordt het steeds leuker en leuker. Het gaat over doen en het gaat over meedoen. Dat is ook wat ik mijn studenten altijd mee wil geven. Het gaat niet vanzelfsprekend. We zullen moeite moeten doen voor de dingen in ons lezen, zowel in werk als privé. Dat is althans mijn overtuiging die ik graag nastreef.

Ik vind het belangrijk om een goede theoretische basis te hebben én te kunnen meegeven, maar daarnaast vaar ik ook zeker op mijn gevoel en intuïtie. Ik kan heel goed levelen met de mens voor me en goed uitvragen wat hij of zij nodig heeft en daarnaast heel duidelijk de stappen zien die daarvoor nodig zijn. Men kan erop vertrouwen dat ik weet wat ik doe. Ik vraag mezelf altijd af: “Kan ik het aanbieden wat er nodig is of wordt gevraagd?”. Zo ja, dan kom ik ook met een plan.

Founder & OWNER

what else?

Ik speelde onder andere op Boulevard Festival, Festival Cement, 100 Grad Festival Berlin, Circo Circolo, Café Theaterfestival Utrecht, Wonderfeel en Festival Kaapstad. Hij werkte als docent bij onder andere de Academy for Circus and Performance Art (Fontys) en de Toneelacademie Maastricht (Hogeschool Zuyd) waar hij beweging, physical theatre, performance art, dramaturgie, Viewpoints, Suzuki Actor Training en ensemble training doceert. Arjan is gespecialiseerd in fysiek (locatie-) theater, coaching van gezelschappen en performers en het ontwikkelen en begeleiden van performance concepten. Daarnaast is hij cowboy bij Tilburg Cowboys, een Tilburgs kunstenaarscollectief.

Opdrachtgevers zijn onder andere Productiehuis Brabant, Zuidelijk Toneel, Dansbrabant, Onderwijsgroep Tilburg, Sophiensaele Berlin, Toneelgroep Maastricht, Zadkine College, Cirquest, Clearfields, Centre for Safety & Development, Codarts Rotterdam, Gemeente Tilburg, Els Inc., Jong Laagland.